måndag 12 juli 2010

Mamadou, Nudlar med fläsk


Efter mycket om och men prövade vi lunchen på Mamdou. 85:- för en lunch som var helt okej asiatisk pytt. Inget revolutionerande även om vårrullarna och vattenmelonen var trevliga tillbehör medan man väntade på maten. Åker vi hit igen? Njae, det skulle väl vara om allt annat har stängt. Plus för att uteserveringen låg i skuggan, det var ju värmebölja.

B.A.R., Moules frites


Moules frites hör nog till en av Berguvens absoluta favoriträtter vid sidan av stekt fläsk. På Blasieholmens Akvarium och Restaurang serveras musslorna i en enorm porslinsskål med en skål knapriga pommes frites vid sidan om. Enkelt gott och utan krusiduller!

Matbaren: Matjes, Sashimi, Kokt ägg, Dumplings, Toast Skagen m pepparrot och friterad kyckling


Berguven har ätit lunch på Mathias Dahlgrens Matbaren. På Matbaren serveras maten i portioner som är större än en förrätt men mindre än en varmrätt. Den som inte är så hungrig äter kanske 1 eller 2 rätter och den som är lite hungrigare mäktar nog med 2-3 rätter. Varje rätt ligger i snitt på ca 200:- Personalen är ängsligt artiga och man blir väl omhändertagen utom när det gäller att justera parasollet så att vi kunde få skugga - det gick helt enkelt inte. Bäst i matväg var nog sashimi på lax och kalv(!). Matjessillen tillsammans med en kall Sigtuna är oslagbar i sin enkelhet. Matbaren har ovanligt gott smör också!